Minden földi adomány közül a kikapcsolódásra vágyónak a legcsodálatosabb ajándék a víz. Számtalan formában használható, éltet, gyógyít, pihentet, Legyen szabadvíz, folyó vagy tenger, legyen zuhany, fürdőmedence vagy éppen masszázskád, mind-mind az életöröm forrása.

Így gondolhatták ennek a modern, szép kivitelű vidéki háznak a tulajdonosai is. Hiszen a tágas, világos és szépen berendezett belső tereik mellett különös gondot fordítottak mindenre, ami a víz örömeit és áldásos hatását biztosíthatta számukra. Nem véletlenül szenteltek 20 négyzetméternyi területet a fürdőszobának, amit olyan kivételes gondossággal és eleganciával rendeztek be, hogy már a puszta látványa is örömet szerez annak, aki oda belép. Messze túlmenően a tisztálkodási funkción, amit „alapellátásban” természetesen biztosít minden ilyen helyiség, ez a fürdő akár design-bemutatóteremnek is megteszi. De persze nem ez a lényeg.

Hanem az, hogy aki itt végzi a felfrissülés és szépítkezés reggeli szertartásait, az lelkében is megújulva indulhat neki a napnak, vagy éppen zárhatja le a rohanós munkaidőt, szűrheti ki magából a mindennapos stressz káros hatásait. Luxusszámba megy már az is, hogy a fürdőszobának nagy ablaka van, nem is egy, hanem kettő, amelyeken keresztül beköszön a kerti lomb a helyiségbe. A természetes fényár – no és az ötletesen megtervezett mesterséges megvilágítás lehetővé tették, hogy a sötét, rozsdás-metálos csillogású burkolattal meleg, s egyben trendi és kicsit egzotikus hatást kölcsönözhettek a térnek. Kivételesen elegáns és persze kényelmes a hosszú mosdópult és a hozzá tartozó dupla mosdó, extra kellék pedig a térben álló, geometrikus kád, mellette praktikus tárolóval – jó szolgálatot tesz a gyors merüléshez, de annak is, aki órákig szereti áztatni magát.

Az eleganciát és a minőséget ez esetben a Das Bad Ági Müller szaniterei biztosítják. No de igazi vízimádóknak ez korántsem lehet elég! Hiszen a ház körül ott zöldell a kert, s hívogató a terasz – egy évből hónapokat lehet „lakni” a szabad ég alatt! Hamar megszületett az ötlet: igazi kikapcsolódást, remek szórakozást nyújthat az egész család számára egy mindentudó masszázsmedence. Kiválasztották hát a számukra legszimpatikusabb modellt, mely a különböző hát-, nyak-, derék- és lábmasszírozó funkciókkal kényeztet, és elég nagy is ahhoz, hogy akár egyszerre többen fürdőzhessenek benne egy kellemes családi tereferét folytatva. Mivel pedig várható volt, hogy a felnövekvő kislánynak kedvenc szórakozása lesz a medencében való úszkálás, pancsolás, úgy helyezték el a medencét, hogy bentről is jó rálátás essen a vízre, s a csöppség lubickolás közben is teljes biztonságban lehessen az anyai tekintetek felügyelete alatt.

Az emeleti terasz alatti beugróban elhelyezett medence ezenkívül két oldalról is az épület falával határolt, így szélvédett, kevésbé hűl ki a vize, és télen-nyáron használható. Ahhoz persze, hogy a relaxáció teljes és tökéletes legyen, a környezetét sem lehetett elhanyagolni. Szép, rusztikus megjelenésű kerámiaburkolat veszi körül, és szobakomforttal berendezett napozó meg pihenőhely van a zöldben. Mindezt a Spa & Trend Kft.-nél választott modern, esztétikus Ethos garnitúra darabjai szavatolják: a pihenőágyak, fotelek és kanapé – ez utóbbi a felnyitható árnyékolójával különlegesen praktikus és kényelmes darab. Kültéri bútorzat lévén ez a kollekció remekül tűri az időjárás viszontagságait, miközben szobakényelmet biztosít a szabadég alatt. Kellemes tapintású, meleg hatású, de szintén időjárásálló faburkolat teszi még inkább lakótérhatásúvá a szépen gondozott kertnek ezt a részét. Most már csak az a kérdés, hogy van-e kedve innen bárkinek is elutazni például a szabadság idejére? Persze, akinek mindennapos lehet ez a fajta szabadság, természetközelség és kényelem, amit itt megteremtettek, bizonyára olykor-olykor kipróbál más helyeket is – de mindig azzal az örömmel jöhet haza, hogy „mindenütt jó, de a legjobb otthon”.

Spatrend Outdoor Company