Életenergiát csakis a természetből lehet meríteni. A Föld, a Víz, a Levegő, ezek a mágikus elemek az emberi élet nélkülözhetetlen forrásai, s bizony a városi ember hajlamos mindebből azzal a kevéssel is beérni, ami a betonrengetegben adatik meg neki. Nem így házigazdáink, akik megtalálták a család számára az ideális életteret, és azt sok türelemmel és odafigyeléssel földi paradicsommá alakították át maguknak.

A több idősebb fával, cserjével ékes, tágas telken a ház felépítése után kerek ötszáz négyzetméter maradhatott meg egy jól használható, mondhatni lakható kert számára. Itt a betelepített növényzetet is úgy válogatták össze, hogy mindegyik fajta remekül érezze magát, és szépen fejlődhessék a szem és lélek gyönyörködtetésére. Szerencsére igazán kényelmes és praktikus kialakítást tettek lehetővé e kétszintes telek földrajzi adottságai is. A paradicsomi környezetet, annak beépítését és növényzetét teljes egészében a család álmodta meg, saját igényei szerint, kerttervező segítsége nélkül.
A felső szintre a 200 négyzetméter alapterületű családi ház került, valamint az év nagy részében jól kihasználható szaletli, míg a mélyebben lévő területen kutat ástak, és a kerti szerszámtároló faházat, no meg a kert jelenleg mindenki számára legvonzóbb berendezési tárgyát: a négytagú családot télen-nyáron kényeztető masszázsmedencét helyezték el. Mivel a telek észak-déli tájolású, s jó benapozást is kap, minden építmény a számára ideális helyre kerülhetett: a szaletli napos részen van, a masszázsmedence és a kerti grill félárnyékban. – Immár 17 éve épül-szépül, virágzik a kertünk, de nemrégiben egy nagyobb kertrendezés alkalmával úgy döntöttünk, hogy behozzuk az élő víz pótolhatatlan élményét is a környezetünkbe. Tudtuk, hogy ezzel még örömtelibbé, élménydúsabbá tehetjük az itthon töltött szabadidőt.

A férjem először tavat vagy úszómedencét akart, de hosszabb fontolgatás után úgy gondoltuk, hogy olyan megoldást szeretnénk, ami télen-nyáron egyaránt élményt jelent. Ezért döntöttünk a masszázsmedence mellett. Nem bántuk meg! Egy alkalommal a SpaTrend Kft. ürömi telephelyén rendezett kiállításon vettünk részt, ahol a nagyon gazdag kínálatból végül is sikerült a számunkra legmegfelelőbb darabot kiválasztani. Ez a kaliforniai Hot Spring „Envoy” nevű medencéje. Nagy, öt férőhelyes, kényelmes, teljes masszázsfunkcióval ellátott medence. Talp- és hátmasszázst, hátgerinclazító motomasszázst és különböző lazító-döngölő masszázsokat is élvezhetünk a jóvoltából, miközben változatos fényjátékokkal izgalmasabbá lehet tenni a szórakozást, illetve teljesebbé a relaxációt. Egész évben használjuk, de a mindenki által közkedvelt időszak a téli.

Nincs is annál jobb, mint amikor a fáradtan, fázósan hazatérő családunk a saját kerti medencénkben együtt pihen, töltődik föl, miközben a kerti lámpák fényei a hóra ezer fényszikrát szórnak. A lányaink meg-meghívják a barátaikat is egy kis pancsolásra. Nagyon nagy hasznát vesszük a medencénknek a napi sportok utáni izomlazításban, testünk regenerálásában is. Örülünk annak is, hogy a medence nem is igényel különösebb karbantartást, mert egy olyan korszerű tisztítórendszerrel van ellátva, ami könnyen kezelhető, és az eltelt két év alatt semmilyen meghibásodása nem volt – meséli a háziasszony.
– Azt azonban nem akartuk, hogy a ház környéke túlzsúfolt legyen, ezért a kert távolabbi részébe helyeztük. Ez a távolság éppen ideális, nyáron örökzöldek árnyéka óvja a fürdőzőket a nap égető sugaraitól, de a háztól való távolság még télen sem zavaró. Nem olyan nagy, hogy ne lehetne törülközőbe burkolózva, a medence vizétől felmelegedve könnyedén áthidalni a mínusz fokokat. Szerető, értő gondoskodás nyoma látszik mindenen ebben a csodálatos kertben.

Láthatóan a nyári szárazság sem ártott meg neki, hisz a beépített locsolórendszer, melynek vízellátásáról egy saját fúrt kút gondoskodik, a hosszú, forró nyáron át is táplálta a növényzetet. Szépen fejlettek az idősebb fák, a bokrok, de – mint a háziak mondják – nem múlhat el egy ősz sem anélkül, hogy egy-két új növény meg ne érkezzen a portára. A nagyobb cserjék között kerti szobrok és néhány madáretető bújik meg, a sok örökzöldet színes levelű kecskerágók, egynyári virágok, talajtakaró rózsák tarkítják, és az egészet megkoronázza a színpompás, mesébe illő rózsalugas.
Csoda-e, ha gyakoriak itt a kisebb-nagyobb baráti össze­jövetelek? Ezeknek egyik fontos helyszíne persze a ház közvetlen közelében található szaletli, amihez egy kerti grillező is kapcsolódik. Itt készülnek azok a finom fogások, amelyeket egy jó kis masszázsfürdőzés után be lehet kebelezni, mindenki örömére. Enyhe ívekben futó ösvények, kövezett utak vezetnek minden fontosabb helyre, s esténként a kerti világítás fénybe borítja a legfontosabb területeket, s ráadásul különleges hangulatot teremt. Adjuk még hozzá mindehhez a zubogó medence víz alatti és fölötti, különböző színekben pompázó LED fényeit, és már képzeletünkben is annyira elvarázsolt ez a hely, hogy szinte érezzük a rózsák bódító illatát.

Spatrend Outdoor Company