Este gyere – mondta a barátnőm. Márti –, a fiúk elutaztak, nyugodtan dumcsizhatunk, csapunk ketten egy bulit, és bemutatom neked Samit. Mindenki imádja! Ki az a Sami? És mit tud, hogy mindenki imádja? Annyit még sikerült kiszednem Mártiból, hogy Sami a vadonatúj masszázsmedencéjük, a gyerekek nevezték el így, hivatalos nevén ugyanis Hot Spring Summit.

Amióta befogadták, ott lakik a terasz sarkában, és egy percig sem pihen, a két kicsit alig lehet kihúzni belőle, és mindenki ott lazítja ki a mindennapi stressz mindenféle rossz hatásait. Mert Sami csodálatos. Masszíroz, gyógyít, lazít, frissít, andalít, és olyan rafinált módszerekkel kényeztet, amilyent még elképzelni sem tudok. Hát este mentem, mindenesetre egy üveg pezsgővel – illik vinni valamit az ünnepeltnek, még ha masszázsmedence, akkor is, ha már meg van személyesítve.

Nem volt éppen meleg, kicsit borzongtam is, amikor fürdőruhába bújtam, de kiléptem a teraszra, és megláttam Samit. Teljes pompájában. A kora esti holdfényben olyan volt, mint egy földöntúli tünemény. Zubogott benne a víz, forgott, kavargott, pirosba-kékbe-zöldbe-lilába öltöztek a tajtékos hullámok, és
a nyakzuhany csábító csobogója mintha nem is vízsugarakat, hanem színes fénynyalábokat lövellt volna a medencébe.

– Csobbanjunk – adta ki az utasítást Márti, és a hat férőhelyes medencében kiválasztott számomra egy kényelmes ülőhelyet. – Motomasszázs – mondta ki a varázsszót, mely mint később megtapasztalhattam, gyógymasszőröket megszégyenítő gyöngédséggel simogatta-masszírozta végig a gerincem két oldalán valóban görcsbe merevedett izmokat, fentről le és lentről felfelé, puhán, mégis megfelelő erővel. Közben víz alatt és víz fölött kellemes ritmusban váltakoztak szebbnél szebb, varázslatos színek. Márti kibontotta a pezsgőt, majd végignyúlt a medencében kialakított fekvőhelyen, mondván, hogy az ott lévő fúvókák az egész testét végigdögönyözik.
– Mesélj… – kértem, mert mindenre kíváncsi voltam, mikor, hogyan tettek szert erre a csodára, és főleg arra, hogy hogyan jutott eszükbe a kertben lévő úszómedence mellé még ezt is beújítani?
– Vízimádók vagyunk. Amióta ideköltöztünk, az úgy volt bevezetve, hogy az én drágám – tudod, „sportember” – majdnem minden reggel rótta a medencehosszokat. Áprilistól októberig, ha esett, ha fújt. A srácok persze, gyerünk, utána… Esőben, szélben, októberi ködben, neki a 24 °C-os víznek. Én meg, mint a kotló, aki kacsákat nevel, futkostam a parton a törülközőkkel, és idegeskedtem, hogy vajon melyik fázik meg jobban. Hát ennek vége lesz – döntöttem el egy napon. Masszázsmedencét akarok! Finom meleg vízzel, fúvókákkal, nyakzuhannyal, stressz helyett lazulást…

És ráálltam az internetre. Ott találtam meg a SpaTrend nevű céget, amelyik csúcsminőségű masszázsmedencéket kínál. Először egyedül mentem ki Ürömre, körülnéztem a bemutatóteremben, és rájöttem, hogy képtelen lennék választani. Kisebb-nagyobb, kívül-belül különböző színű, és persze különböző kiegészítőkkel rendelkező medencék, egyiknek ez, másiknak az az előnye. Az eladó azt tanácsolta, vigyünk fürdőruhát, és próbáljuk ki. Na, ez már a páromnak is tetszett. Úgyhogy egy szép napon megérkeztünk az üzletbe lubickolni… Ha lúd, legyen kövér, kezdjük a legnagyobbal. A Summit 6 személyes, és mindent tud – világosított fel a szakember. Bevezetett egy elkülönített helyiségbe, leoltotta a villanyt, megcsavarta a programozókapcsolót – és azt láttuk, amit te, amikor kijöttél a teraszra. Szerelem első látásra. A beépített LED lámpák színes fényei egyrészt a víz alatt, másrészt a víz fölött világítanak, a fényerősség változtatható, a színek váltakozását be lehet programozni, de ha úgy akarod, kézzel is működtetheted.
– Na, várjunk csak – a színekkel is csínján kell bánni –, nem hallottál a különböző hatásokról? – kérdeztem számonkérőn, és közben átcsusszantam a Márti által szabadon hagyott fekvőhelyre, miután ő egy másik, erőteljesebben masszírozó ülő-
helyet foglalt.

– Mindent tudok – nevetett Márti, és töltött egy pohár pezsgőt is a megnyugtatásomra. – Figyelj! A vörös erőt ad, és képzeld, méregtelenít is, de amikor Anyu fürdik, ezt nem kapcsolom be, mert neki néha vacakol a szíve, annak nem tesz jót. Én szeretem a sárgát, segített lefogyni, mert hat a hasi idegközpontra és serkenti az emésztést. Persze, ebből is megárt a sok, ha túlzásba viszed, fáradékony leszel. De nézd, milyen szép ez a zöld, minden más színnel összhangban van, engem kiegyensúlyoz, megnyugtat. A kék is csodát tesz, nyugtató, valósággal simogatja a lelkedet, és kiváló megelőző szer gyermekbetegségek, torokgyulladás, fülbajok ellen. A pajzsmirigy működésére is jó hatással van. A lilát imádom! Nézd milyen gyönyörű, méltóságteljes, mégis sejtelmes szín, szinte földöntúli! Ráadásul gyógyítja
a szervezetben az esetleges kisebb, rejtett gyulladásokat. De nem burkolódzom hosszú ideig lilába, mert nehéz szín, azt mondom, a legjobb váltakoztatni őket. A kicsik is így szeretik, amikor először bekapcsoltuk, egyszerre kiáltottak fel: Diszkóóóó! Gyerünk vizesdiszkózni! És tényleg diszkóparti lett a vége, mert a medencetestbe besüllyeszthető hangtechnika is van. Mit hallgassunk? – kérdezte Márti.
– Még kérdés? Holdfényszonáta – válaszoltam kissé aléltan
a lazító masszírozástól.
Márti pedig a következő pohár pezsgő után azt is megsúgta, hogy mióta a gyerekek megszülettek, nem volt még olyan kellemes estéjük a párjával, mint amit nemrégiben a medencében töltöttek, miután a kicsiket sikerült kihalászni belőle és lefektetni.

Spatrend Outdoor Company