Az interneten terjed egy reklámfilm, amelyben Talmácsi Gábort láthatjuk, amint motorozás helyett inkább egy masszázsmedencébe csobban. Az üzenet egyértelmű, de nem csak reklám. A 2007-es MotoGP világbajnok idén a SpaTrend arcaként mosolyog ránk óriásplakátokról és tévéreklámokból: az egészséges életmódhoz szükséges relaxálást hirdeti. Vajon miért tartja fontosnak Magyarország egyik legismertebb sportolója, hogy ezt az üzenetet közvetítse?Spa & Trend: Miért éppen a SpaTrend?
Talmácsi Gábor: Kapcsolatom a wellnessel sokkal korábban kezdődött. Motorversenyzőként bejártam az egész világot. De bárhol is álltam rajthoz, és bármilyen kemény is volt a verseny, tudtam, hogy utána biztosan ki tudom magam pihenni. Hiszen felfedeztem, hogy azok a hotelek, amelyekben minket, versenyzőket elszállásoltak, nem csak alvásra valók. Isztambultól Barcelonán át Sanghajig mindenhol a wellness-szárnyban fejeztem be, és gyakran ott is kezdtem a napot. Jakuzzi, szauna, masszázs és a test kényeztetése, regenerálása. Sosem hagytam ki. Így aztán – szó szerint – a saját bőrömön is tapasztaltam, hogy milyen hamar és intenzíven tudok regenerálódni, ha olyan eszközöket használok, amilyeneket a SpaTrendnél is megtalálok. Ráadásul a cég a wellness és az egészséges életmód elterjesztését tűzte ki célul, ami nekem is szívügyem.

Spa & Trend: Ennyire fontos a sportolók számára a relaxálás, a lazítás? Az ember azt gondolná, hogy inkább az adrenalin és az állandó pörgés a lételemetek…
Talmácsi Gábor: Az is, persze. De én kisgyerekkorom óta sportolok. Ha nem is a legelején, de nagyon korán felismertem, hogy bármennyire is hajtasz, a kitartó munka önmagában nem elég. Mert aki nem tud ellazulni, az megfeszülni sem tud. Legyen csak egy alkalom, amikor kihagyom a versenyek előtt a lazítást, vagy azt a fajta nyugodt meditációt, amit kifejlesztettem magamnak, egyből nehezebb hozni a formámat. És azért gyakran óriási fizikai igénybevételnek voltam kitéve: el lehet képzelni, mondjuk a maláj futamot. A MotoGP egyik legkeményebb helyszíne, a sepangi verseny: 40 °C, 80%-os páratartalom, a motor pedig folyamatosan dobja fel a hőt. Ilyen körülmények között még sortban is kín a napon állni. Mi pedig bőrruhában ülünk a motoron. Ha egy ilyen versenyre nem készülök fel fizikailag és lelkileg is, akkor végig sem tudom csinálni. Vagy éppen most, a raliversenyeknél is ugyanígy segít a wellness. A legideálisabb esetben az egész folyamat a legjobb: először szauna, aztán masszázs, végül pedig a minden testrészt átdolgozó hidroterápia a jakuzziban.

Spa & Trend: Gábor, most lettél 30 éves. Ilyenkor az ember talán visszanéz kicsit az életére, és összegez, esetleg tervez. Vajon összefügg-e mindezzel a lazításra, pihenésre való odafigyelés is?
Talmácsi Gábor: Hát igen, nem tagadom. Több időt próbálok fordítani magamra. 18–20 éves koromban még elmentem egy buliba, és másnapra simán tudtam regenerálódni, nem kellett annyira odafigyelnem erre. De az idő múlik, ma már ez nem egészen így megy… 30 évesen is jól érzem magam a bőrömben, de azért már oda kell figyelni a részletekre. A túl hosszú pihenés, a túl nagy nyugi, az nem nekem való. Ezért inkább megpróbálom beosztani a napjaimat és előre tervezni: reggel nyolckor kelek, reggelizem, 9-től délután 4-ig dolgozom, majd utána igyekszem minél többet kikapcsolódni.

Spa & Trend: Most egy reklámfilmben is lát-hatunk, ahol teljesen új arcodat mutatod meg. Hogy tetszett a forgatás?
Talmácsi Gábor: Uh, nagyon élveztem! Főleg a jakuzzis részt. Mondtam is a stábnak, hogy ezt a részt nyugodtan el is húzhatjuk… De az egész hihetetlenül jó volt, három különböző helyszínen forgattunk: először egy luxusházban, ahova a gyönyörű budapesti panoráma miatt mentünk. Aztán egy másikban, ahol egy csodaszép masszázsmedence volt, és az én garázsomban. Merthogy a reklámfilmmel egy egész kis történetet mesélünk el. Arról szól, hogy reggel éppen az ablakban állok, és bámulom a havas tájat. Arra gondolok, hogy de jó is lenne motorra pattanni. Ezt látjuk is, ahogy rovom a köröket a versenypályán. Aztán hirtelen azt, hogy a motorom ott árválkodik a garázsban, én meg valójában még mindig ott állok az ablak előtt egy vicces pizsamában. És végül úgy döntök, mára hagyom a motorozást, inkább belecsobbanok egy jakuzziba, és lazítok.

Spa & Trend: Milyen volt a masszázsmedencében?
Talmácsi Gábor: Hihetetlenül kellemes.
A hidromaszszázs olyan, mintha egyszerre ezernyi kéz masszírozna. Szó szerint tetőtől talpig érzed a felfrissülést. Ezeket a mostani pezsgőfürdőket már elképesztően profi módon tervezik meg. Olyanok, mint egy luxusautó, az elképzelhető összes extrával. Annyi funkció van benne, hogy akár órákig ki sem szállnék belőle. A testnek ott az intenzív masszázs, a léleknek a nyugalmat árasztó víz, és nem utolsósorban a szemnek a relaxálást segítő színterápia. Szóval, azt hiszem, megtaláltam, hogy mivel is tudom könnyebben elérni a testi-lelki egyensúlyt és a harmóniát.

Spatrend Outdoor Company